top of page

Studiekeuze

Weet je niet welke studie je moet kiezen? Is er heel veel wat je interessant lijkt, of heb je juist helemaal geen idee? Twijfel je over je gekozen opleiding, of over welke Master je moet kiezen?

​​Al op jonge leeftijd moet je levensbepalende keuzes maken, zoals je studiekeuze. Maar om te weten welke opleiding bij jou past, heb je eerst zelfkennis nodig: waar krijg jij energie van en waar kun jij heel goed in worden? Met andere woorden: wat zijn jouw KernTalenten?

 

Bij IntoTalent kun je je KernTalenten ontdekken en daarna een oefening doen die jou helpt bij je studiekeuze.

"

— Stefan, 17 jaar

Eindelijk heb ik een leuke studie gevonden en nu kijk ik ernaar uit om te gaan studeren!

Julie Willekens 350.png

"Ik heb een leuke opleiding gevonden en kijk nu erg uit naar aankomend schooljaar."

“Ik had twee creatieve opleidingen geprobeerd, maar wist niet meer of dat echt bij mij paste. Mijn vader vertelde mij over een KernTalentenanalyse. Ik twijfelde eerst wel, want ik had er nog nooit van gehoord, maar omdat we het allemaal echt niet meer wisten, heb ik het een kans gegeven.

 

Na de KernTalentenanalyse kon ik met de studiekeuzeoefening op zoek naar een opleiding waarin mijn sterke KernTalenten zaten en waar ik zo min mogelijk van mijn kleine KernTalenten kon tegenkomen. Voor mij werd het duidelijk dat ik toch in de creatieve sector moest blijven zoeken, en door mijn andere KernTalenten wist ik welke creatieve opleidingen te zweverig waren en welke bij mij pasten.

 

Ik heb een leuke opleiding gevonden en kijk nu erg uit naar aankomend schooljaar. Ook kan ik aan de hand van mijn KernTalenten na mijn opleiding een baan vinden waar ik gelukkig van word.

 

Ik zou een KernTalentenanalyse zeker aanraden. Het is fijn om te weten wat energie wekt bij je en welke dingen je beter kunt vermijden in opleidingen of werk. Ook vond ik het gewoon een superfijne ervaring. Willemijn is iemand met wie je goed over de toekomst na kan denken. Ze kan de uitslag duidelijk uitleggen en blijft ook na afloop nieuwsgierig hoe het met je gaat.”

Julie Willekens (19) uit Roozendaal

KernTalentenontdekking + Studiekeuzeoefening

Intakegesprek

Online vragenlijst

Analysegesprek 1:
Kindertijd

Analysegesprek 2:
KernTalentenprofiel

Verslag

Studiekeuzeoefening

Nagesprek
 

KernTalentenontdekking

Een KernTalentenontdekking is een beknopte KernTalentenanalyse, die je KernTalenten in beeld brengt.

 

Uit de online vragenlijst en het eerste analysegesprek blijkt wat jij als kind wel of niet graag deed. Dat is de basis van de analyse.

 

Bij het tweede analysegesprek krijg je uitleg over alle 23 KernTalenten, hoe sterk ze bij jou aanwezig zijn en wat dat inhoudt. Je komt bijvoorbeeld meer te weten over je karakter en je talenten, wat je nodig hebt en waar je energie van krijgt.

 

Na afloop ontvang je een verslag met een heldere beschrijving van de analyseuitslag. Ook ontvang je dan de Studiekeuzeoefening.

Studiekeuzeoefening

De Studiekeuzeoefening is speciaal ontwikkeld om met je KernTalentenprofiel aan de slag te gaan bij het vinden van een opleiding die bij je past. Je maakt de oefening thuis. Tijdens het nagesprek bespreken we de resultaten.​

Artikel Schoolmanagement blz1_edited_edi

Contact

info@IntoTalent.nl

Meer lezen

Dit artikel uit het vakblad 'SchoolManagement' beschrijft hoe de KernTalentenmethode helpt bij je studiekeuze.

bottom of page