top of page
Linda-van-Kooperen-Fotografie-IntoTalent

 Over Willemijn 

Door mijn eigen kerntalentenanalyse ben ik een langgekoesterde droom gaan waarmaken, waarvan ik voorheen niet geloofde dat die voor mij weggelegd was.

Dit is mijn verhaal.

 

 

Werken voor het maatschappelijk belang sprak mij aan en zo kwam ik bij een gemeente terecht. Ik werkte daar aan bouwprojecten, eerst in een ondersteunende functie en later als projectleider.

 

Hoewel ik al twee keer promotie had gekregen en iedereen om mij heen overtuigd was van mijn kunnen, had ik het gevoel niet helemaal op mijn plek te zitten en dat maakte me onzeker.

 

Toen ik met collega’s een persoonlijkheidstest deed die met kleuren werkte, kwam er bij mij een kleurenprofiel uit dat bijna tegenovergesteld was aan dat van de anderen. Dat voelde als de bevestiging dat ik niet op mijn plek zat en wakkerde mijn onzekerheid aan. Tegelijkertijd herkende ik me niet 100% in de beschrijving van mijn kleurenprofiel...

Linda-van-Kooperen-Fotografie-IntoTalent

Rond die tijd las ik over kerntalentenanalyse. Mijn aandacht werd gegrepen. Inzicht krijgen in je talenten en energiegevers op basis van wat je als kind graag deed. Dat wilde ik ook!

 

Ik besprak het met mijn leidinggevende en vroeg of ik een kerntalentenanalyse mocht doen. Die kerntalentenanalyse werd voor mij het keerpunt.

 

De kerntalentenanalyse gaf mij enorm veel zelfinzicht. Ik ging me zekerder voelen over wat ik in huis had. Ik gaf mijn creativiteit meer de ruimte en durfde te vertrouwen op mijn visies en strategische inzichten. Ook ging ik milder naar mezelf kijken, omdat ik beter begreep hoe ik in elkaar zat.

 

Daarnaast bracht de kerntalentenanalyse een sluimerende wens aan de oppervlakte. Op de vraag wat ik over vijf jaar bereikt zou willen hebben, kon ik namelijk maar één ding bedenken: ik wil een eigen toko.

Linda-van-Kooperen-Fotografie-IntoTalent

Ik had deze wens nooit echt serieus genomen, want ik ging ervan uit dat het runnen van een eigen bedrijf iets was voor mensen die uit ander hout gesneden waren. Maar nu dacht ik: ‘Als dat nou het enige is dat ik echt wil, hoe verantwoord ik het later aan mezelf als ik er geen werk van gemaakt heb?’

 

Tegelijkertijd was ik enorm onder de indruk geraakt van de kerntalentenmethode. Het vertellen over je jeugdherinneringen maakt de werkwijze leuk en wat daaruit afgeleid kan worden is zo gedetailleerd en genuanceerd. Daar wou ik meer mee doen!

 

Ik volgde de opleiding tot kerntalentenanalist, richtte IntoTalent op en ging kerntalentenanalyses afnemen, eerst naast mijn baan bij de gemeente en inmiddels fulltime.

Linda-van-Kooperen-Fotografie-IntoTalent

Door de inzichten uit mijn eigen kerntalentenanalyse toe te passen, heb ik mijn droom waargemaakt om een eigen bedrijf te runnen. Nu droom ik van een wereld waarin alle mensen werk hebben dat aanspraak doet op waar hun kracht ligt, in een omgeving waar zij tot hun recht komen, en waarin zij vanuit wie zij zijn een waardevolle bijdrage kunnen leveren aan de maatschappij.

 

Ik gun jou ook een baan die je met plezier doet, waar je energie van krijgt en voldoening uit haalt. En ik geloof dat het ook voor jou weggelegd is om een leven te leiden waarin jij je als een vis in het water voelt.

Nog wat inside information...

 

Ik heb een brede interesse en dat zie je terug op mijn cv. Voordat ik kerntalentenanalist werd, heb ik me bezig gehouden met gemeentelijke bouwprojecten, tevredenheidsonderzoeken in het onderwijs, vertalingen, museummarketing, bejaardenverzorging, inburgeringscursussen, projectmanagement en taalwetenschap. Ik geloof in de enorme meerwaarde van generalisme en een brede blik.

Overspannen thuis zitten, ik kan erover meepraten. Het leven als werkende moeder vond ik overweldigend, zeker toen ik op het werk geconfronteerd werd met complexe problemen, tijdsdruk, onduidelijkheid en disharmonie in het team. Ik sliep slecht, was moe, had last van hoofdpijn en duizelingen, huilde om kleine dingen, ging praatjes met collega’s uit de weg, wist niet meer waar ik moest beginnen en voelde me gedemotiveerd, verloren en bovenal heel onzeker en incapabel. Sinds ik mijn kerntalenten ken, is het zo veel makkelijker om goed voor mezelf te zorgen.

Linda-van-Kooperen-Fotografie-IntoTalent

Ik had altijd al de indruk dat ik gevoeliger dan anderen was. Inmiddels weet ik dat mijn voelsprieten juist mijn kracht zijn en ervoor zorgen dat cliënten terugkoppelen dat ik ‘tussen de regels door lees’ en ‘aan een half woord genoeg heb’.

Wat zeggen anderen over mij?

Linda Gommans cropped.jpg

“Zoals ik Willemijn als collega bij de gemeente heb leren kennen, zo is ze ook als kerntalentenanalist. Altijd betrokken, geïnteresseerd en secuur, maar ook, en vooral, nieuwsgierig naar de 'mens' in zijn geheel; wie ben je en wat past bij jou? Met een open vizier en volledig zichzelf.”

 

Linda Gommans

Stafmedewerker Projectbureau

Gemeente Leiden

Monique Luijnenburg foto 1 cropped.jpg

“Willemijn heeft maar een half woord nodig om te begrijpen wat jouw vragen zijn. Ook is zij bekend in gemeenteland en dat is heel fijn. Ik heb al verschillende collega’s geadviseerd een kerntalentanalyse bij Willemijn te doen.”

 

Monique Luijnenburg

Omgevingsmanager

Werkorganisatie Duivenvoorde

(Gemeenten Voorschoten en Wassenaar)

Gert van Tol 350.jpg

“Toen Willemijn op mijn pad kwam, had ik vrij snel de indruk dat het klikte. Haar luisterend vermogen is heel groot en dat geeft vertrouwen. Ze maakte het beeld van mezelf completer dan het al was. Willemijn is rustig, analytisch, vraagt goed door en is heel integer op de manier waarop ze 'dichterbij komt'.”

 

Gert van Tol

Eigenaar Emfusio Onderwijsconsult

Zamirah Ossendrijver cropped.jpg

“Willemijn heeft veel duidelijke, parate kennis van de materie. Verder is ze betrouwbaar, prettig in de communicatie, betrokken, integer en analytisch sterk.”

Zamirah Ossendrijver
Teammanager
Gemeente Leiden

Ook fijn om te weten...

 

  • Mijn kennis van de kerntalentenmethode heb ik uit eerste hand. Ik ben namelijk opgeleid tot kerntalentenanalist door de grondlegster van de methode, Danielle Krekels van CoreTalents.

 

  • Ik mag de titel Senior Erkend Kerntalentenanalist voeren. Dit is een titel die CoreTalents enkel toekent aan analisten die ruime ervaring hebben en die hun kennis van de methode up-to-date houden.

 

  • Ik ben in het bezit van een CoreTalents Master-ster op het gebied van stress, burn-out, bore-out en hoogsensitiviteit (HSP).

 

  • Ik heb 10 jaar werkervaring bij de gemeentelijke overheid, zowel bij een grotere als bij een kleinere gemeente.

Linda-van-Kooperen-Fotografie-IntoTalent

Genoeg over mij. Ik ben benieuwd naar jou!

I'm a paragraph. Click here to add your own text and edit me. It's easy.

bottom of page