top of page
  • Writer's pictureWillemijn Simpson

Nooit meer hoeven werken? Zo deed ik 't

Vandaag was mijn laatste werkdag als projectmanager bij de gemeente waar ik bijna tien jaar gewerkt heb. Vanaf nu richt ik mij volledig op mijn werk als kerntalentenanalist vanuit mijn eigen bedrijf IntoTalent.


Het begon toen ik mijn eigen kerntalenten liet analyseren. Een diepte-interview maakte onderdeel uit van de analyse en tijdens dat diepte-interview kreeg ik de vraag wat ik over vijf jaar bereikt zou willen hebben zonder rekening te houden met eventuele beren op de weg. Ik kon eigenlijk maar één ding bedenken: ik wil een eigen toko.


Als dat nou het enige is dat ik echt wil, dan kan ik het niet aan mezelf verkopen als ik er geen werk van maak

Het was een wens die ik al jarenlang koesterde, maar die altijd direct gevolgd werd door een ‘maar’. ‘Maar dan moet ik mijn vaste inkomen opgeven.’ ‘Maar een bedrijf waarin dan?’ ‘Maar ik heb geen tijd om naast mijn werk en gezin een opleiding te volgen of een bedrijf op te starten’. En dan verdween de droom meteen weer in de ijskast.


Maar nu had ik het hardop gezegd en stond het zwart op wit in het verslag dat ik van mijn kerntalentenanalyse ontving. ‘Als dat nou het enige is dat ik echt wil, dan kan ik het niet aan mezelf verkopen als ik er geen werk van maak,’ dacht ik.


Het zou mij niets verbazen als ik er een collega bij kreeg…

Tegelijkertijd was ik enorm onder de indruk geraakt van de kerntalentenmethode. Een kerntalentenanalyse brengt je karakter, ontwikkelpotentieel en intrinsieke motivatie in kaart, en dat allemaal op basis van wat je als kind wel of niet graag deed. Ik vond de werkwijze leuk en origineel; je hoeft niet jezelf te beoordelen, maar vertelt gewoon over je jeugdherinneringen. ‘Kun je hier nou echt zo veel uit afleiden?’ dacht ik nog. Nou, ja dus. Het analyseresultaat was gedetailleerd en genuanceerd en gaf nieuwe inzichten. Een compleet andere ervaring dan andere persoonlijkheidstesten die ik weleens gedaan had, en waarbij ik vaak moeite had om mezelf helemaal te herkennen in een ‘kleur’ of ‘rol’. Deze kerntalentenanalyse ging echt over míj en had een enorme verklarende kracht.


‘Het zou mij niets verbazen als ik er een collega bij kreeg…’, waren de woorden van de kerntalentenanalist, toen ik haar in een later gesprek vertelde dat ik erg enthousiast was over de methode. Ze had gelijk... Niet lang daarna startte ik met de opleiding om zelf erkend kerntalentenanalist te worden en vervolgens richtte ik IntoTalent op.


Hoewel ik met plezier aan de projecten voor de gemeente heb gewerkt, was het wel ‘werk’

Tot nu toe heb ik mijn werk voor de gemeente en voor IntoTalent gecombineerd. Dat maakte een interessant contrast zichtbaar. Hoewel ik met plezier aan de projecten voor de gemeente heb gewerkt, was het wel ‘werk’. Als ik een dag voor IntoTalent aan de slag ging, betrapte ik mezelf er geregeld op dat ik zei dat ik die dag vrij was. ‘Als ik dat nou eens elke dag kon doen, dan hoef ik nooit meer te werken’, dacht ik. Langzaamaan werd het duidelijk voor mij: ik wil fulltime verder met IntoTalent.


En vandaag was het zo ver: mijn laatste dag bij de gemeente. Een dag van afscheid, fijne gesprekken en lieve woorden. Het einde van een periode van tien jaar waar ik met een goed gevoel op terugkijk. En het begin van iets nieuws waar ik met enthousiasme naar uitkijk!


Wil jij ook nieuw zelfinzicht op basis van wat je als kind wel of niet graag deed? Vraag dan meteen jouw kerntalentenanalyse aan.

438 views0 comments

Comments


bottom of page